Werkgeluk en Rijnlands

Gepubliceerd door Jaap Peters op 03 juli 2020

In het Handboek Werkgeluk - uitgekomen in juli 2020 - is in hoofdstuk 5 een Rijnlands verhaal opgenomen "Waar regels regeren, is geluk niet te vinden''. Het boek kent drie delen: (1) stimuleren van werkgeluk door een goede organisatie, (2) stimuleren van werkgeluk door de stijl van leidinggeven en (3) hoe vergroot ik mijn persoonlijk werkgeluk? Al met al hebben een kleine 30 auteurs onder de bezielende leiding van Ad Bergsma, Onno Hamburger en Erwin Klappe een kloek werk afgeleverd van 350 bladzijden.

Stop met piepelmanagement!

Yaap

Wat Jaap Peters met name toevoegt is dat hij 'The Principes of Scientific Management' van Taylor uit 1911 achter het idee 'systems first' weer terugvertaald naar de vraag: hoe zouden 'the principles' eruit zien vanuit het idee 'people first'? En zouden we daar alleen al niet veel gelukkig van worden?

Het boek moet een antwoord geven op de vraag: Waarom zien we in organisaties steeds meer stress, burn-out-verschijnselen en onverschilligheid? En wat zou je anders kunnen doen? Doelgroepen voor dit boek zijn leidinggevenden, coaches en HR-professionals. En via de website www.handboekwerkgeluk.nl kun je je nog verder verdiepen en worden tools en voorbeelden aangereikt. 

Het boek is o.a. te bestellen bij Managementboek.nl: klik hier

Een inspirerend voorbeeld laat Diederik Gommers zien in het programma Op1 van 1 juli 2020, zie de link hieronder, daar wordt in anderhalve minuut meer gezegd dat in een complete managementopleiding. Mis het niet.