Een lerende organisatie, kan dat?

Gepubliceerd door Jurriaan Cals Jaap Peters op 03 juni 2020

Het kenmerk van een lerende organisatie (het zijn vanzelfsprekend de lerende medewerkers), is dat de mensen, de medewerkers, hun eigen organisatie mogen produceren. Gebaseerd op de collectieve ambitie wordt de organisatie wormgegeven. In Angelsaksische organisaties produceren de managers de organisatie voor de werkvloer en moet er steeds het nodige uitgerold en geïmplementeerd worden.  

Je eigen organisatie produceren is het geheim van draagvlak

Jaap Peters


Je kunt dit het beste vergelijken met een kant- en-klaar legodoos en een freestyle legodoos. In het bouwwerk gemaakt met een freestyle lego-doos zit 'de geest' van de maker. In die van de kant-en-klaar lego-doos die van de ontwerper, waarschijnlijk ergens in Denemarken. In Rijnlandse organisaties krijg je medewerkers die leren organiseren en zelf hun organisatie 'de geest geven'. Prettige bijkomstigheid is dat je eigenaarschap creëert en dat er derhalve niets achteraf hoeft te worden geïmplementeerd of uitgerold.

In zijn algemeenheid zie je dat projectmanagers het denken voor de ander tot kunst hebben verheven. Dat zit in hun opleiding en soms in hun bloed. Daarom zijn de binnen de CoopRijnlands 'gidsen' opgeleid (ongeveer 20) die kunnen ondersteunen bij het in praktijk vaak 'kantelen' van de organisatie richting Rijnlands. De gids neemt uitdrukkelijk niet het werk over van de eigen medewerkers, maar net als gidsen op de Himalaya kennen ze de weg en behoeden voor inconsistente oplossingen zoals 'het implementeren van zelforganisatie'. Ze helpen bij het aanleggen van de FreeStyle Rijnland-doos. Overigens is het van beide kanten even wennen: de managers moeten leren gas terug nemen (slow down) en het vergt van de medewerkers een meer proactieve houding: pak nu alvast regie en wacht niet af totdat het je wordt verteld. 

Ondersteuning: Je kunt een interne gids laten deelnemen aan een opleiding van de Coop, je kunt ook met een gids van de Coop kennis maken (in twee woorden). Maak samen een Vanplan (Rijnlands: 'Na stap 1, komt stap 1' en in termen van Mark Rutte: 'We varen op zicht') en dan kijken we verder wat wijsheid is.