Voorbij de management-maatschappij

Gepubliceerd door Jaap Peters op 19 september 2020


Op 24 september zal Jaap Peters in gesprek gaan met Marjolein Quené op 'Het RijnlandPlein' in Deventer over het alternatief na 'de managementmaatschappij'. Laten we dat voor dit moment even het Rijnlandse model noemen. Het boek van Marjolein, Voorbij de managementmaatschappij, is by far het beste boek wat er de laatste jaren over de 'neutrale' invloed van managers op onze samenleving is geschreven. Het is allemaal niet zo onschuldig, objectief en efficiënt als het lijkt. We hebben van Nederland per ongeluk in een vlaag van ongeïnformeerd optimisme een neoliberaal paradijs gemaakt binnen Europa sinds 1982. We zijn een gaaf land met inmiddels heel veel rafelranden.

Management haalt geld uit de reële economie, uit de dagelijkse leefwereld van mensen van goederen en diensten.

Marjolein Quené

Misschien wordt het wel tijd voor een serieuze politieke partij die radicaal kiest voor de 3e weg: het Rijnlands kapitalisme! Het boek van Marjolein heeft immers als ondertitel: 'De invloed van management op werk, democratie en vrijheid'.

Meer informatie, de live stream en de verkoop van tickets (inmiddels uitverkocht) is te vinden op de website van het ‘grootste kennisfestival van Nederland‘.