Corona en Rijnlandse waarden

Gepubliceerd door Jaap Peters op 30 augustus 2020

Als je Ruth Maas zo hoort is het allemaal niet zo ingewikkeld. De bestuurder van Zorgcentra de Betuwe vraagt zich zelfs af waarom niet iedereen Rijnlands werkt. Het is vooral een kwestie van het maken van een heldere keuze en daar dan ook consistent in blijven. Daarbij moet je vooral goed worden in het oplossen van de ook in een Rijnlands sturingsconcept ruimtschoots optredende dilemma's, zonder in oude gewoontes te vervallen. En natuurlijk blijven oefenen - in het echte leven is elke situatie weer anders.

Als 'Verbinding' één van je kernwaarden is, maak dat dan maar eens waar tijdens een lockdown.

Ruth Maas

Niemand kan dat zo goed onder woorden brengen als Ruth zelf, niet voor niets Rijnlander van het Jaar. In dit webinar in een reeks voor frontwerkers en thuiszitters van Haagse Beek wordt ze geinterviewd door Menno Spaan, die er duidelijk zelf ook enthousiast van raakt. Je hoort er hoe waardevol de Rijnlandse waarden zijn, juist in de krankzinnig moeilijke tijden die de verpleeghuizen de voorbije periode meemaakten..

Ruth Maas
Ruth Maas

Ruth Maas vormt in haar eentje de raad van bestuur van Zorgcentra De Betuwe. Op 800 medewerkers en 600 vrijwilligers zijn er drie leidinggevenden, van wie zij er één is. In dit webinar reflecteert zij op haar dilemma's in leiderschap.