Opleiding

Nieuwe Wegen voor Bestuurders

Het veranderen verandert. Het zou pas gek zijn als alles zou veranderen en de veranderkunde niet. Bekende veranderaanpakken blijken drijfzand. Bewezen routes leiden juist terug. 

Veranderen is straks gewoon doen wat je nu nog gek vindt

Harold Janssen

Tijd voor nieuwe vaste grond onder de voeten. Voor mensen naar wie juist in deze onzekere tijden wordt gekeken om de weg te wijzen, is deze avontuurlijke leergang gemaakt. Niks rationele plannen, al dan niet met milestones. Maar patronen zien in de onvoorspelbaarheid. De stip staat niet op de horizon, maar recht onder je neus. Geschiedenis en toekomst blijken verweven te zijn: Classic Rock op Spotify. Een heel nieuw en verfrissend repertoire in vijf bijzondere tweedaagse(n) van elk minstens tienduizend stappen. Om de vaart er weer in te krijgen.

Deze buitengewoon avontuurlijke leergang biedt een brede kijk op het onderwerp veranderen. En biedt ook concrete handvatten voor het vormgeven van de reis die het is. Loop met o.a. Harold Janssen en Jaap Peters langs de grens, de Limes (limiet). Als de grens bereikt is begint immers de verandering.

Wie betekenisvol wil zijn in de transitie naar Rijnlands organiseren, heeft een scherp wapen nodig: zichzelf.

DeLimes

In vijf blokken van twee dagen halen we je op toepasselijke plekken in Nederland door de theorie, ontwikkel je je actorschap, ervaar je praktische open werkvormen, leer je veranderprocessen te ontwerpen en ontmoet je collega’s met ervaring. Tussendoor werk je aan jezelf en je organisatie in zogenoemde interventures.

Voor wie?

Deze leergang is toegesneden op bestuurders en de belangrijkste mensen op wie ze leunen (de HR- en P&O-professional, beleidsmaker of bijvoorbeeld communicatiemedewerkers) en die vanuit passie voor mensen werken aan een hoge professionele standaard en die een rol hebben of willen hebben in de huidige transitie van systeem-gedreven naar mens-gedreven organiseren. Als je niet werkt in één van deze beroepsgroepen en jezelf toch herkent in dit profiel, moet je je uiteraard niet laten tegenhouden. Alle anderen verwijzen we naar de Rijnlandweek.

Een avontuurlijke instelling is een must. We verwachten je telkens in gemakkelijke kleding, wandelschoenen en je spullen in een rugzak. Het pad moeten we nog banen.

Data (steeds op donderdag en vrijdag):

  • 8 en 9 oktober 2020
  • 5 en 6 november 2020
  • 10 en 11 december 2020
  • 14 en 15 januari 2021
  • 11 en 12 februari 2021

Meer weten: mail Carona (info@cooprijnlands.nl) of download hier de brochure.